Sposób przygotowania

Udziec z indyka myjemy pod zimną wodą i osuszamy. Następnie nacieramy go dobrze olejem roślinnym, po czym oprószamy obficie solą, pieprzem, oregano, lubczykiem, bazylią i tymiankiem. Tak przygotowany udziec układamy w żaroodpornym naczyniu i odstawiamy na 2- 3 godziny. Później pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 90 minut. Zdjęcie przedstawia udziec już pokrojony.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    mmmm....
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pyszne mięsko jak dla typowego mięsożercy jak ja :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !