Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć i lekko rozbić na deseczce, posolić, posypać pieprzem (można przyprawić rozgniecionym czosnkiem). Obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Przykryć i pozostawić w cieple. Cebule pokroić w kostkę a pieczarki w plasterki. Na innej patelni rozgrzać 2 łyżki masła i zrumienić cebulę, dodać pieczarki, przyprawić solą i pieprzem, smażyć do odparowania wody. W miedzy czasie na drugiej patelni rozgrzać łyżkę masła wbić jajka delikatnie żeby się nie rozlały, posypać solą i usmażyć jajka sadzone. Teraz składamy nasz bryzol. Mięso dajemy na talerz, na nie układamy warstwę pieczarek z cebulą, całość przykrywamy jajkiem. Posypujemy zieleniną np posiekaną dymką i grubo zmielonym pieprzem. Bryzol najlepiej podawać z ziemniakami i dowolną surówką lub sałatką. Ja podałam z miksem sałat polanych sosem z pieczenia mięsa.

Komentarze

  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    dobrze brzmi, szkoda ze ja nie moge grzybów, ale mój R. lubi i pewnie chętnie zje taki obiadek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !