Sposób przygotowania

Płatki migdałowe zalać 2 szklankami letniej wody i pozostawić na kilka godzin, aby lekko namokły.
Odcedzić dokładnie i przełożyć do blendera.
Wlać wodę źródlaną i miksować kilka minut, aż migały będą dokładnie rozdrobnione.
Powstałe ''mleczko'' przelać przez gęste duże sito wyłożone bardzo gęstą tkaniną (tetrową lub lnianą) - odstawić na kilkanaście minut, by dobrze ściekło, a następnie wycisnąć miazgę, króra pozostała na sicie.

Mleko midgałowe przelać do garnka i podgrzewać na średnim ogniu - posolić i osłodzić do smaku.
W międzyczasie zagnieść jajka z mąką na dość zwarte i twarde ciasto.
W garnku zagotować wodę, lekko posolić i na wrzącą wrzucać zacierki - ciasto starte na grubej tarce zarzywnej.
Zamieszać i gotować do wypłynięcia.
Odcedzić i przełożyć do mleka migdałowego.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przejrzenia mojej galerii, zapoznania się z pomysłami i przepisami na bardzo różnorodne potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Ciekawe
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    Super
  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    Super
  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    Super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !