Sposób przygotowania

1. Mięso pokroić w kostkę.
2. Przygotować zalewę: oliwę wymieszać z magi, solą, imbirem, pieprzem, mąkę ziemniaczaną.
3. Zalewę dokładnie wymieszać i połączyć ją z pokrojonym mięsem. Wstawić na godzinę do lodówki.
4. Na mocno rozgrzanym tłuszczu usmażyć mięso tak, aby miało złoty kolor i było miękkie.
5. Zdejmij mięso z patelni, dodać trochę oliwy i smażyć pokrojone pieczarki (bez skóry).
6. Zdjąć pieczarki i dodać je do mięsa (do dużego garnka).
7. Na tym samym tłuszczu usmażyć umyte i pokrojone drobno pory. Również dodać do mięsa.
8. Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Dodać do mięsa, pieczarek i porów. Przyprawić magi, pieprzem, curry, solą. Wymieszać.
9. Ugotować kapustę kiszoną, pokroić ją i dodać do reszty składników.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !