Sposób przygotowania

Nóżki wieprzowe oraz małą golonkę pociąć na małe kawałki, po czym zalać zimną wodą. Gotować do czasu, aż mięso odpadnie od kości. Na pół godziny przed końcem gotowania dodać: cebulę, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Następnie wywar odcedzić. Mięso oddzielić od kości i wyjąć przyprawy. Mięso ponownie włożyć do wywaru i zagotować. W miseczkach układać na dnie plasterki marchewki z wywaru, po czym ułożyć mięso i zalać je wywarem. Odstawić do stężenia. Można podawać udekorowane rzeżuchą lub natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    zajadałem się takimi wczoraj
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Wyglądają smacznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    smaczne to :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !