Sposób przygotowania

Kruche ciasto :
Mąkę,proszek do pieczenia, margarynę i sól łączymy ze sobą.Następnie siekamy nożem.Dodajemy stopniowo dwie łyżki cukru i żółtka.Zagniatamy dokładnie,dzielimy na dwie części i odstawiamy do lodówki na dwie godziny.Po schłodzeniu jedną część ścieramy na tarce .Lekko przygniatamy w blasze i pieczemy 8 minut.Ugotowany budyń wg przepisu na opakowaniu wylewamy na podpieczone ciasto.Na wierzch kładziemy odsączone brzoskwinie z puszki.Nakładamy następnie ubitą pianę z białek i posypujemy drugą częścią startego ciasta.Pieczemy ok 40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    super ciasto!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !