Sposób przygotowania

najpierw przygotować solankę do dużego garnka wlać wodę niekoniecznie przegotowaną może być surowa dodać przyprawę kucharek uniwersalną i kucharek w płynie aby sprawdzić czy solanka jest dość słona należy włożyć surowe całe jajko wraz ze skorupką jak wypłynie na wierzch to włożyć boczek który ma zostać uwędzony przygnieść go czymś aby był cały zanurzony i odstawić na minimum 4 dni w chłodne i ciemne miejsce po tym czasie wyjąć go z solanki powiesić na haczykach każdy i wstawić w ciepłe miejsce aby trochę się podsuszył następnego dnia rozpalić trocinami z liściastego drzewa ogień w wędzarni jak się dobrze rozpali to zasypać trocinami płomień tak aby był tylko dym powiesić podsuszony boczek i uwędzić na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to jest boczek!!! - anie te dziwadła z marketów...
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny kawał mięska
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    dla mnie bomba
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutki !
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    zdecydowanie zgadzam się z ziutulą :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pychota
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    piekny taki boczus :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    przepi?kny i na pewno smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !