Sposób przygotowania

Groch moczymy przez około godzinę. Wodę gotujemy i rozpuszczamy w niej kostkę rosołową (lepszy świeży rosół),dodajemy chili, marchewkę ziemniaki i groch – w odpowiednich odstępach aby się nie rozgotowały. Wszystko gotujemy do miękkości. W międzyczasie cebulkę i czosnek podsmażamy na patelni a na osobnej pokrojony w paski boczek. Gdy bulion warzywny będzie gotowy wrzucamy cebulkę i czosnek, przyprawiamy pieprzem i kurkumą. Miksujemy na gładką masę. Przelewamy do naczynia i dekorujemy boczkiem oraz grzankami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    dobra zupa!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo fajna zupa, i pięknie podana :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    Zupa jest świetna bardzo ją polecam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutka,mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !