Sposób przygotowania

Mieszamy w misce obie mąki z siemieniem lnianym i solą.

Wlewamy do tego wymieszane mleko z kefirem i drożdżami.

Odstawiamy na 30 minut i dodajemy jajko po czym wyrabiamy.

Miskę z wyrobionym na gładko ciastem odstawiamy aż podwoi objętość ( u mnie prawie 2 godziny)

Lekko rozwałkowujemy ciasto i wycinamy za pomocą szklanki małe bułeczki.

Układamy je na blasze i zakrywamy na godzinkę.

Smarujemy kefirem i posypujemy makiem i siemieniem lnianym.

Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetne na śniadanko!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ekstra;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !