Sposób przygotowania

Mięso obrać z kości,żyłek i chrząstek.Pokroić je lub rozdrobnić palcami na kawałki. Cebule obrać i pokroić w ćwierćplastry. Czosnek po obraniu posiekać grubo. Na rozgrzany olej wrzucić rozdrobnione mięso, posypać przyprawą kebab-gyros i obiema paprykami oraz pieprzem ziołowym.Podsmażyć razem, po czym dodać cebulę i czosnek i dalej smażyć na małym ogniu, aż się zeszklą. Podawać polane sosem czosnkowym np. http://www.gotujmy.pl/sos-czosnkowy-do-nugetsow-,przepisy,130140.html Na zdjęciu podałam z ziemniakami, które wstawiłam zanim wykombinowałam sobie tego gyrosa a kolejnym razem podałam z ryżem.Polecam,bo danie jest szybkie i smaczne.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    fajna propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super przepis ! Na pewno kiedyś zrobię tak z udkami z rosołu :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Fajna propozycja na wykorzystanie mięsa, które zostało z obiadu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !