Sposób przygotowania

Oczyszczone liście kapusty pekińskiej drobno poszatkowałam.Mocno je posoliłam i wygniotłam ręką aż zaczęła puszczać sok.Odcisnąć. Marchew oskrobałam ,opłukałam i starłam na grubej,jarzynowej tarce.Podobnie starłam obrane ze skórki jabłko.Skropiłam je sokiem z cytryny,by nie ściemniało. Pora opłukałam i drobniutko pokroiłam.Wszystkie warzywa wymieszałam z pieprzem ziołowym i olejem. Dodałam jogurt naturalny i doprawiłam.Schłodziłam w lodówce. Do surówki można dodać posiekany koperek,natkę lub szczypiorek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Tez taką robię jest wyśmienita;):)
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo apetyczna suróweczka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    Bardzo lubię taką surówkę to taka surówka dyżurna u nas
  • 3
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    bardzo fajna
  • 3
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    bardzo fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda bardzo smakowicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !