Sposób przygotowania

czosnek i cebulę obrać drobno posiekać i utrzeć z solą,fileta umyć zdjąć skórę a mięso pokroić w kostkę o bokach ok.2cm.przyprawić solą i pieprzem świeżo zmielonym,papryką posmarować sokiem z cytryny oraz pastą z czosnku i cebuli,ananasa obrać ze skóry i pokroić w krążki i potem w kostkę wielkości łososia możemy użyć ananasa także z puszki nadziewać na patyki od szaszłyków na zmianę rybę i owoc aż do wyczerpania się składników usmażyć je najlepiej na patelni grillowej po ok.4min.z każdej strony jak nie mamy patelni możemy upiec je w piekarniku ok 10min.w temp.180st.podawać szaszłyki posypane natką pietruszki z ulubioną surówką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !