Sposób przygotowania

Por naciąć wzdłuż , zdjąć 10 dużych liści . Dokładnie umyć,6 liści odłożyć ,a 4 pociąć na 12 paseczków . Wszystkie wrzucić na osolony wrzątek i gotować 5min .Plaster sera pokroić na 6 pasków . Parówki obrać z osłonek naciąć wzdłuż.W nacięcia włożyć po kawałku sera, całość owinąć boczkiem . Parówki otulić od spodu liśćmi pora . Końce przewiązać paseczkami z pora.Papiloty ułożyć w żaroodpornym naczyniu , wlać wino.Wierzch parówek w papilotach posmarować oliwa .Piec 15 min w temperaturze 200 c .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !