Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Ugotować al dente makaron . Ugotowany szpinak odsączyć z nadmiaru płynu i lekko zmiksować. Na patelni rozgrzać masło , dodać szpinak, szczyptę gałki muszkatołowej i mleko. Gotować na małym ogniu ok.2 min. doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie/na osobnej patelni – ok.10 min/, doprawić do smaku solą i pieprzem. Do podsmażonej papryki dodać makaron i wymieszać.
Sos beszamelowy przygotować wcześniej.


Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo apetycznie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    ale pięknie wygląda :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !