Sposób przygotowania

rozgrzewamy piekarnik do 180*C.Gdy piekarnik się nagrzewa.... pieczarki obieramy, usuwamy trzonki, kapelusze solimy i pieprzymy. Gotujemy makaron w/g instrukcji na opakowaniu minus 2 minuty;) Makaron ma pozostać al dente. Kiełbasę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni.
Na blaszkę do cista dajemy masło i układamy kapelusze pieczarek, wkładamy do piekarnika i pieczemy 10 minut.
Robimy sos serowy. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy śmietanę i do gotującej dodajemy starty żółty ser. Gotujemy chwile aby ser się rozpuścił a sos zgałganiał. Makaron przekładamy do sosu, mieszamy aby cały pokrył się sosem. Układamy makaron na podpieczonych pieczarkach, kostki kiełbasy nakładamy na makaronie - podpiekamy całość 10 minut. Po wyciągnięciu pieczarki możemy dodatkowo obsypać posiekaną natką pietruszki. Ja lubię pietruszkę więc ją wsadzam gdzie tylko mogę, Wy możecie użyć zieleniny jaką lubicie (bazylię, oregano)lub po prostu podać w takiej formie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Bardzo fajny pomysł !
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    elegancko podana pieczarka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paulina33

    smakowicie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    jak zwykle świetny przepis i kuszące zdjęcie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Dziękuję Bardzo;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    pięknie wygląda
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    pieknie wyglada smakuje na pewno tez tak dobrze
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakosz1988

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetnie to wymyśliłaś, bardzo ładnie wygladają Twoje pieczarki z makaronem.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    dobry pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !