Sposób przygotowania

Mięso umyć ,osuszyć i posolić, potem natrzeć przyprawą -odstawić na 15 minut. Mięso obsmażyć na margarynie na rumiany kolor i podlać gorącą wodą ,tyle aby mięso było zakryte .Kurczaka dusić do miękkości ok. pół godziny.Potem kawałki kurczaka wyjąć z wywaru ,a sos zabielić śmietanką wymieszaną z mąką. To danie podajemy np. z ziemniakami i ulubionym dodatkiem.

Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    wyśmienite jedzonko :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    extra
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    supcio
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    takie sosiki to ja lubię, pikantne to moje drugie imię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !