Sposób przygotowania

mięso umyć osuszyć i pokroić w grube plastry posypać przyprawą do karkówki,ziemniaki i marchew obrać umyć pokroić w plastry i obgotować w osolonej wodzie ok.10min.cebulę pokroić w piórka,pokrojone warzywa dodać do mięsa wszystko włożyć do naczynia żaroodpornego,olej wymieszać z musztardą odrobiną soli i pieprzu polać mięso i warzywa wstawić do piekarnika na 180st.i upiec ok.2godz.pod przykryciem,15min.przed końcem pieczenia odkryć pokrywkę aby mięso i warzywa się przyrumieniły,podawać z surówką z kwaszonej kapusty Smak.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacyjny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszne takie mięsko razem z warzywami
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !