Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica wołowa z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1,5 kg.
oliwa 2 łyżki
cebula
bulion wołowy 1 szkl.
skórka pomarańczowa 2 cienkie kawałki
cynamon Prymat
śliwki suszone 15 dkg.
morele suszone 15 dkg.
jabłka suszone 15 dkg.
rodzynki 5 dkg.
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica wołowa z owocami

polędwicę umyć i obsmażyć na rumiano z każdej strony na oliwie piekarnik rozgrzać do 190st.na tłuszczu od smażenia zeszklić posiekaną cebulę dodać gorący bulion,liść laurowy,skórkę pomarańczową,szczyptę cynamonu wymieszać i na koniec włożyć mięso wstawić do piekarnika i upiec ok.1,5godz.co jakiś czas podlać mięso i odwracać,dodać suszone owoce oprószyć solą i pieprzem przykryć pokrywką i piec jeszcze ok.40min.przygotowaną pieczeń podawać w tym naczyniu w którym się piekła,podawać z ryżem i sałatką z selera,ananasa i rodzynek w lekkim sosie majonezowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 08.05.2012 07:48
ekstra danie
Seba 26.04.2012 09:35
pycha
ttrytka 30.03.2012 22:36
pewnie smacznie
staropolanka5 30.03.2012 22:33
pewnie smacznie na święta w sam raz
staropolanka5 30.03.2012 22:33
pewnie smacznie na święta w sam raz
SmacznaPyza 30.03.2012 20:53
polędwica taka droga.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak