Sposób przygotowania

Ziemniakami postępujemy tak: ścieramy tak jak to robimy na placki ziemniaczane, na tarce o małych oczkach. Tak samo robimy z dwiema cebulami, natomiast pozostała jedną z 3 musimy zeszklić na patelni, oczywiście rozgrzanej na smalcu, chyba,że ktoś nie ma to oleju. Masę ziemniaczaną i starą cebulę wrzucamy do patelni i smażymy tak aby ziemniaki straciły swój surówy smak, tzw. surowizne -w ten sposób to ujmę. Przyprawiamy, ja przyprawiam tak by był ostry smak.


Polecam przygotować, przepis na całe danie z ciastem jets w mojej księdze, dodany juz dawno. Mało osób jadło, dlatego zaryzykujcie i zróbcie. Pozdrawiam

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    coś z moich stron.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !