Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drobiowe wężyki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 500 g
pieczareki całe 10 szt
cebula czerwona 5 szt
Stek z grilla Prymat
ziemniaki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: drobiowe wężyki

Fileta kroimy w poprzek i w zdłuż by miec fajne ,długie ,ale ciękie paseczki , marynujemy go w przyprawie do steku 1 h
Małe pieczarki myjemy osuszamy i kroimy na pół, cebulę na ćwiartki by nam sie dobrze nabijało na patyczki i nie spadało przy pieczeniu .i tak jak na zdjęciu układamy najpierw cebula potem pieczarka a w środek wężyk z mięsa na koniec znów pieczarka i cebula .pieczemy w piekarniku ok 15 min ja jak mam miejsce to wkłądam jeszcze pokrojone ziemniaki i potem to razem z nimi podaję :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 16.05.2012 18:38
NIe , ale to kwetsia tego jak pieczemy , takei szaszłyki to kilka miniut i gotowe :)
Pajecznik 13.05.2012 15:30
zaczyna się sezon grillowania, więc skorzystam z tego przepisu, ale na świeżym powietrzu:) czy piersi nie są suche?
Anna133 11.05.2012 08:28
No moj syn , mi mówi; mamo ale fajne te wężyki, mogę je już zjeść ? ;)
ewcia1312 11.05.2012 08:18
Fajny sposób na ten wężyk , bo zawsze się kroi w kostkę , warte wykorzystania [:)]
Anna133 03.04.2012 12:17
Ja je obrałam i nie obgotowywałam , spokojnie się upiekły :)
lolajna7 03.04.2012 11:54
Ziemniaki w skórkach czy obrane?Nie trzeba obgotować wcześniej?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak