Sposób przygotowania

cebulę obrać i posiekać a następnie włożyć do naczynia dodać wodę,ocet,pokruszony liść laurowy ziele angielskie wszystko wymieszać i zagotować przestudzić i zalać umyte mięso odstawić na 2 dni w chłodne miejsce najlepiej do lodówki,po tym czasie wyjąć z zalewy osączyć oprószyć solą i zrumienić na oleju,przełożyć do garnka podlać małą ilością wody dodać cebulę z zalewy oraz pokrojoną i umytą włoszczyznę,przykryć i dusić co jakiś czas obracać mięso,w międzyczasie przygotować farsz cebulę obrać i pokroić w kostkę podsmażyć na oleju dodać bułkę tartą,masło,sól,pieprz i wymieszać,pieczeń wyjąć i ponacinać dość głęboko ok.4cm.a następnie w każde nacięcie wkładać farsz mocno docisnąć włożyć do naczynia do zapiekania lub brytfanny i zrumienić mięso.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !