Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku a następnie przelewamy do misji i dodajemy resztę składników na ciasto. Dokładnie mieszamy i przykrywamy ściereczką, odstawiamy do wyrośnięcia. Składniki na farsz myjemy, kroimy i w naczyniu mieszamy z przyprawami. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy chwilę na stolnicy podsypując mąką. Prostokątną formę smarujemy tłuszczem i wykładamy ciastem. Robimy podłużny dołek, wykładamy tam farsz i dokładnie sklejamy ciasto u góry. przykrywamy plasterkami sera i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 18 stopni przez 30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ciekawy pomysł. Fajny pomysł na "resztki z lodówki".

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !