Sposób przygotowania

1. Wątróbki czyścimy z tłuszczu i błon, kroimy w kawałki. Cebulę bardzo drobno siekamy. W rondlu rozgrzewamy 3 łyżki masła i szklimy cebulę. Następnie dodajemy wątróbki i całość podsmażamy przez 2 minuty. Dolewamy bulion, wino, wsypujemy przyprawy. Wątróbki gotujemy na małym ogniu przez 20 minut, na koniec odcedzamy.
2. Do malaksera wkładamy wątróbki, dodajemy masło pokrojone na kawałki oraz śmietanę. Miksujemy na gładką masę. Pod sam koniec podajemy bardzo drobno posiekane korniszonki i grzyby. Pasztet przekładamy do foremek, dekorujemy listkami szałwii i zalewamy rozpuszczonym klarowanym masłem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    zjadło by się takiego paszteciku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Bajecznie wygląda;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    cudo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki pasztecik to rozumiem smaczny i z procentami
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    chętnie bym taki zjadła
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    oj zjadło by się kromeczkę z takim:)
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    ale apetycznie wygląda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    stosuknowo szybki w wykonaniu i nie trzeba piec
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    świetne smarowidełko do chleba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    wspaniały, a do tego pięknie podany
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Podoba mi się ten przepis.
  • 2
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    apetycznie wygląda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    oj aż mi ślinka pociekła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !