Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju roślinnym tak, aby ją tylko zeszklić. Łososia, myjemy, osuszamy i mielimy w rozdrabniaczu Triblade lub miksujemy blenderem . Rybę doprawiamy solą i skrapiamy sokiem z cytryny. Formujemy maleńkie kuleczki i smażymy razem z cebulką. W tym samym czasie pieczemy chlebki w 180 C, na tyle długo aby skórka była chrupiąca i zupa nie wsiąkała nam do chleba. To zależy od piekarnika, u mnie wystarczyło 10 minut. W trakcie smażenia cebuli doprowadzamy bulion do wrzenia i dodajemy cebulę i pulpeciki rybne. Gotujemy na małym ogniu 5 minut. Ryż gotujemy w osobnym rondelku. Groszek odsączamy i dodajemy do zupy razem z mleczkiem kokosowym i ugotowanym ryżem.Doprawiamy sosem rybnym do smaku. Gotujemy kolejne 5 minut. Ciepłą zupę nalewamy do bochenków tuż przed podaniem i dekorujemy kiełkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !