Sposób przygotowania

Mąkę ,drożdże ,cukier ,sól,letnie mleko z wodą i oliwę zagnieść na gładkie i elastyczne ciasto. Odstawić na ok. godzinę czasu do wyrośnięcia .Potem jeszcze raz zagnieść i podzielić na małe kawałki.Każdy kawałek uformować na kształt okrągłej bułeczki . Bułeczki ułożyć na blaszkę wysypana mąką i odstawić na pół godzinki do wyrośnięcia. Bułeczki posmarować białkiem i posypać sezamem. Piec w 160 stopniach przez ok. 20 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    Uwielbiam z sezamem :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    uwielbiam takie pieczywo! szczególnie kiedy jest jeszcze ciepłe
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie świeże bułki to i suche smakują
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjne na śniadanko, koniecznie muszę wypróbować
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Piękne bułki.
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale kuszące! zjadłabym bez dodatków!
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo ładne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    na pewno wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    wlosiaczek

    super bułeczki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !