Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju, dodajemy 3 posiekane ząbki czosnku i chwilę podsmażamy, aż czosnek zacznie pięknie pachnieć. Wlewamy pomidory, do każdej puszki po pomidorach wlewamy ok. 1/4 wody i dolewamy do całości, dorzucamy umyte i pokrojone w kawałki pieczarki i gotujemy przez 15 min.
W międzyczasie gotujemy kotlety sojowe wg. przepisu na opakowaniu
Kotlety studzimy i kroimy w paseczki, dodajemy do garnka, mieszamy i dodajemy fasolkę szparagową- ja miałam mrożoną 2 opakowania po 40 dkg każde.
Gotujemy jeszcze przez jakieś 10-15 min, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek- ok. 8 ząbków i doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
Proponuję podawać z ryżem.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Ciekawe zestawienie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    super pomysł!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !