Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z cukrem aż będą płynne.
Dodać olej, sól, wodę i mąkę i wyrobić ciasto.
Przykryć je ściereczka i odstawić do wyrośnięcia.
Gdy podwoi swoją objętość wyrobić jeszcze raz.
Podzielić na kawałki i wałkować według uznania ( ja starałam się nadać kształt prostokąta ).
Brzegi zawinąć do środka tworząc ramkę.
Po dwóch rogach rozłożyć fasole odsączoną z zalewy.
W środek położyć kiełbasę pokrojoną w plasterki.
Wierzch posypać startym serem ( ja użyłam rozdrabniacza ).
Na koniec posypać solą, pieprzem, papryką i ziołami włoskimi.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 15 minut.
Podawać z ketchupem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    wytworna ta pizza...:)
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    bardzo fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    Wygląda pysznie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna pizza
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !