Sposób przygotowania

Kminek wsypać do garnuszka, wlać 1/2 szklanki wody oraz mleko i gotować pod przykryciem na małym ogniu 40–60 min, a następnie wywar przecedzić i połączyć z rosołem.

Przygotować kluski: do miseczki z kasza wbić jajka, dodać miękkie masło, doprawić przyprawą KUCHAREK i wyrobić drewnianą łyżką na gładką masę. Odstawić na 20 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Taka letnia.
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    może być dobra
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    można spróbować
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    raczej mnie nie zachęca

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !