Sposób przygotowania

Mięso i tłuszcz drobno pokroić .Skórę i cebulę pokroić bardzo drobniutko . Całość dokładnie wymieszać i zmielić przez najdrobniejsze oczka w maszynce. Do mięsa dodać wszystkie przyprawy ,wodę i bardzo dokładnie wymieszać masę rękoma . Mięsną masą wypełnić sterylnie czyste słoiki (u mnie pół litrowe) do połowy ich wysokości. Mocno zakręcić i gotować na malutkim ogniu przez ok. 2,5 -3 godziny . Słoiki po ugotowaniu wyjąć i odstawić do całkowitego ostygnięcia . Zimne wstawić do lodówki na kilka godzin , a najlepiej na całą noc aby galaretka stężała.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ciekawe :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Też robię coś podobnego do słoików i jest pyszne.
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    rewelacja
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    dobrze mieć zapasy
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    to coś nowego! :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    smaczne są takiej własnej roboty, ale mój mąż nie lubi jak robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !