Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z sosem tajskie czerwone curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sos Tajskie Czerwone Curry 1 słoik
groszek konserwowy 1/2 puszki
cebula 1 szt
papryka 1 szt
pierś z kurczaka 750 g
mleko kokosowe 1/2 puszki
olej 1 łyżka
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z sosem tajskie czerwone curry

Do potrawy użyłam Średnio-Ostry Sos Tajskie Czerwone Curry Blue Dragon. Kurczaka, paprykę i cebulę kroimy na cienkie paski.W woku rozgrzewamy mocno olej. Podsmażamy na nim fileta z kurczaka, następnie dodajemy pokrojoną w cebulkę i paprykę. Podsmażamy jeszcze chwilkę. Dodajemy sos czerwone curry i mleczko kokosowe. Gotujemy wszystko jakieś 3-4 minuty, mieszając. Na koniec wsypujemy groszek i jeszcze chwilkę trzymamy na ogniu. Podajemy z ryżem - polecam prażony -posypane zieleninką.U mnie fajne sprawdziła się rzeżucha :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 02.04.2012 17:45
super przepis
cooleczka 24.03.2012 15:30
brzmi smacznie :)
magdalea 23.03.2012 22:15
fajne, do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak