Sposób przygotowania

Na oliwie podsmażamy kilka wyciśniętych przez praskę ząbków czosnku, dodajemy szpinak (najlepiej mrożony w liściach), doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu aż odparuje nadmiar wody.

Z fileta wykrawamy cienkie płaty, które następnie delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy je solą i pieprzem.

Na każdym płacie mięsa równomiernie kładziemy szpinak oraz kawałek gorgonzoli, zwijamy roladkę i spinamy wykałaczką.

Roladki obtaczamy w mące i początkowo podsmażamy z każdej strony a następnie zalewamy wodą i dusimy w powstałym sosie około 30 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    fajne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    bardzo smaczne i nie skomplikowane danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !