Sposób przygotowania

Czerwoną kapustę płuzcemy, tniemy za pomoca noża, można posztakować.Wrzucaną do miski posypujemy tak ze dwie szczypty soki, oliwą ( 4 łyżki) . Ubijamy ją, do moementu gdy częsci kapusty o kolozrze białym podpbarwią się na jasny fiolet. Jabłko płuczemy i ścieramy na tarce- duże oczka. Dodajemy sok z cytryny i dodajemy do kapusty. Nastepnie zajmujemy się marchwią, którą obieramy, płuczemy, i ściramy na grubych oczkach tartki. Musztardę wymienioną w przepisie łączmy z dwoma łyżkami oliwy i dolewamy do miski. Dodajemy uprażonego słonecznika i doprawiamy do smakunatka pietruszki i ewentualnie solą.

Można ją jeść nawet samą, zaś do obiadu jest świetna.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    może i inaczej ale bardzo smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetna surówka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !