Sposób przygotowania

Wlać wodę do miski, dodać drożdże, cukier i dwie szklanki mąki i wymieszać. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Następnie roztopić masło i ostudzić. Cebulkę podsmażyć, zarumienić. Po wyrośnięciu zaczynu dodać resztę maki, żółtka i sól .Wyrobić ciasto i pod koniec wyrabiania dodać masło i cebulki i wgnieść dobrze w ciasto. Dobrze wyrobić. Po wyrobieniu zrobić wałek i podzielić na części. Ulepić kulki i ułożyć na blaszce w odstępach, co najmniej 2 cm, i odstawić do wyrośnięcia, jak podrosną to wsadzić do piekarnika nagrzanego na 180°C i piec ok.20 min

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    wygląda dobrze
  • 1
    original
    Opublikowano

    M-W

    smakowicie wygladaja bułeczki, ciekawe czy bardzo czuć cebulę
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    pamiętam jak w dzieciństwie tata posmarował mi bułeczki cebulowe dżemem :D nigdy tego nie zapomnę! po prostu nie wiedział że były cebulowe :P ogólnie bardzo je lubię ale raczej nie na słodko! polecam przepis bo wiem że są dobre!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paulina33

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    pyszne :) uwielbiam takie buły :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !