Sposób przygotowania

Mięso z ryby dobrze przemielić przez maszynkę do mięsa . Dodać do niego 1 jajko ,dodać odsączone 1/2 puszki groszku konserwowego, drobno posiekaną papryczkę chilli , sól i pieprz do smaku . Wszystko dobrze wymieszać ze sobą i wyłożyć na blat rozwałkować na 1 cm. I pokroić w paski jak na zdjęciu. Schłodzić w zamrażalniku przez około godzinkę . Wyjąć z zamrażalnika i każdy kawałek mięsa zamaczamy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Ponownie zamrażamy na godzinkę lub 2. I smażymy na oliwie z każdej strony. Pyszne smakują z sałatką z ogórków.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !