Sposób przygotowania

Na początek brzoskwinie umyć , obrać ze skórki ,wydrążyć . Z 1 brzoskwini wyciśnij sok , dodaj masło i dżem a następnie wszystko dobrze wymieszaj. Mięso umyj , natrzyj solą i pieprzem . Brytfannę wysmaruj olejem , włóż mięso ,mięso piecz aż się zrumieni następnie podlej je bulionem .Piecz około 80 minut w 170 C . Po 40 minutach posmaruj masą brzoskwiniową mięso . Następnie 1 brzoskwinie pokrój na kawałki , a z drugiej zmiksuj w blenderze na masę sok . Gotową upieczona pieczeń wyjmij z brytfanny . Pokrój wyjmij na talerze udekoruj kawałkami brzoskwiń i polej sosem brzoskwiniowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !