Sposób przygotowania

Wyciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy na oliwie.

Dodajemy dynię pokrojoną w kostkę (może być mrożona)oraz kawałki imbiru (obranego ze skórki oczywiście, ilość wedle uznania) i dusimy na wolnym ogniu aż się trochę rozpadnie. Można podlać odrobiną rosołu.

Gdy dynia jest już całkiem miękka zalewamy ją pozostałym rosołem. Nie podaje proporcji ponieważ z doświadczenia wiem że jedni wolą prawdziwie gęsty krem a inni trochę luźniejszą zupę. Najważniejsze by rosół był esencjonalny.

Miksujemy dokładnie na gładki krem, doprawiamy do smaku.

Na talerzach posypujemy uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi oraz świeżo mielonym pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    zupa akurat na czasie
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    fajne danie,pomysłowe
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Wygląda na apetyczną

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !