Sposób przygotowania

Serdelki pokroić w skośne, dość grube, plasterki i umieścić w słoiku.
Z wody, esencji octowej, soli i cukru zagotować marynatę.
Dosypać wszystkie suche przyprawy do słoika, ułożyć plastry czerwonej cebuli i całość zalać gorącą marynatą.
Słoik dokładnie zakręcić i odstawić do ostygnięcia.
Wstawić do lodówki na 2-4 dni lub nawet na dłużej - parówki nabierają coraz więcej smaku, im dłużej leżą w zalewie.
Podawać z pieczywem żytnim i piwkiem - do tego chrzan, musztarda, ketchup - do wyboru.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Słyszałam o nich, ale sama nie robiłam coś boję się tej próby
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ja robię je od lat - lubię ten smak, bo niby marynowane, a nie jest to koniecznie śledź ;) Mieszkam prawie pod Czeską granicą i ogólnie lubię ich kuchnię. Polecam zrobić mały słoiczek - ostatecznie, jak nie posmakują, mała strata...
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami oraz przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    mniam
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Polecam, warto spróbować, aby się dowiedzieć, czy smakują... Moje znikają błyskawicznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !