Sposób przygotowania

Ciasto francuskie (gotowe) rozłożyć na blacie i wysmarować po całości przecierem pomidorowym, następnie posypać oregano. Pokroić wzdłuż na 4 paski. Każdą parówkę uciąć na szerokość paska (ciasta francuskiego) i układać rzędami, przy każdej parówce położyć pasek sera. Po położeniu pierwszego rzędu ciasto z parówką zwinąć tworząc roladkę, każdą sztukę należy skleić (ciasto do ciasta). Po zwinięciu 4 roladek z pierwszego rzędu postąpić analogicznie przy drugim rzędzie itd. aż do ostatniego kawałka ciasta francuskiego. Roladki ułożyć na blaszce sklejeniami na dół. Górę roladek ponacinać skośnym cięciem. Piec w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku około 20-25 minut. Podawać na ciepło. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    wyglądają niesamowicie
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Super przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renia1

    swietna przekaska
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    lubię bardzo, tylko duzo ciasta trzeba na tyle c9 na zdjeciu... hehe chyba ze to mini roladki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo apetycznie wyszły Tobie, czasem robie do barszczu też...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    super roladki i pomysł dodania ich do barszczu też

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !