Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa imbirowa z kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
filet z indyka 1 szt
marchewka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
cukinia 1 szt
imbir 1 kawałek
bulion 1/2 l
ryż 1 woreczek
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa imbirowa z kurczakiem

Cebulę posiekać razem z czosnkiem. Mięso usmażyć na oliwie z oliwek w rondlu. Marchew pokroić w długie paski. Paprykę pokroić w słupki. Cukinię pokroić w plasterki. Imbir obrać i bardzo drobno posiekać. Mięso wyjąć. Na tym samym tłuszczu usmażyć paprykę, cebulę, czosnek, imbir. Dodać resztę warzyw. Dolać bulionu. Wsypać ryż. Dodać mięso i gotować 5-7 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekanej natki pietruszki. Mięso pokroić w plastry i podzielić na talerze i podawać w zupie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.04.2012 21:52
rozgrzewająca :)
Justyna Jussstiii 19.03.2012 13:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak