Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać ,ugotować w osolonym wrzątku i odcedzić . Przestudzone przepuścić przez praskę lub maszynkę do mielenia. Dodać mąkę ,jajko,sól i wyrobić na jednolitą masę .Formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i usmażyć w dużej ilości oleju na złoty kolor.Usmażone przełożyć na ręcznik papierowy ,aby ociekły z tłuszczu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Fajny dodatek lub przekąska.
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    paula99926

    fajny przepis :)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    świetne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię takie kulki.
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    troche pracy ale super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ja też takie kulki robię, ale dodaję przyprawę do ziemniaków, dziś właśnie zrobiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    rewelacja,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !