Sposób przygotowania

Zmielone orzechy włoskie, mięso mielone i jajko łączymy ze sobą. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy odrobinę bułki tartej. Całość wyrabiamy na jednolitą masę, o konsystencji jak na tradycyjne kotlety mielone (w razie potrzeby dodajemy więcej bułki tartej). Formujemy małe klopsiki, obtaczamy je w mące i smażymy na gorącym oleju. Polecam je jako przekąska lub składniki do koreczków.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Nalesnik

    pomysłowy jest ten przepis! ciekawy jestem jak te klopsiki smakują
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    coś nowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    interesujący pomysł, ciekawi mnie ich smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !