Sposób przygotowania

Ciasto:
Łączymy mąkę wraz z ciepłą wodą na stolnicy i zagnatamy ciasto. Do ciasta dodajemy 2 łyżeczki soli.Tak powstałe ciasto dzielimy na mniejsze kawałki.Każdą z podzielonych czesci kolejno rozwałkowywujemy . Ciasto zwiniete w rulon z farszem kroimy w niejsze kawałeczki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    takie ciasto...pierogowe ?:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    no w sumie tak:) Pozdrawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    pierogowe tak
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Co to sa te bociany to jakieś pierogi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    ciekawa nazwa tego przepisu:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    za nazwę daję plusika:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ja też nie wiem co to te bociany
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    http://www.doradcasmaku.pl/przepis/212931/lubelskie-bociany-cos-ala-pierozki.html dla zainteresowanych jak wygląda potrawa:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    znam je

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !