Sposób przygotowania

BUraki gotujemy, obieramy i ścieramy na tarce, na jej grubych oczkach. Następnie doprawiamy do smaku; cukrem, octem, solą. dokaldnie wymieszać, aby można byłowyczuć smak, ewentualnie jeszcze podoprawiać jak ktoś woli mozniejszy smak. Ja to robię trzymając garnek na gazie, mieszając aby cukier mi się rozpuścił szybciej i żeby można było lepiej ten smak wyczuć. Buraczki wykaldamy do słoiczków, żeby bylo w nich jak najmniej powietrza. Buraczki pasteryzujemy około 15-20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    lubię buraczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    zamiast ziemniaków, powinny byc buraki, pozdrawiam i przepraszam za pomyłke
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    uwielbiam jeść buraczki do mielonego;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !