Sposób przygotowania

Brukselkę oczyścić, pokroić na połówki. Zalać małą ilością wody i dusić do miękkości. Migdały uprażyć na suchej patelni, odłożyć na bok.
Na patelni rozpuścić masło. Brukselkę odcedzić, wrzucić na patelnię i smażyć aż się podrumieni. Dodać czosnek, cukier i parmezan (zostawić trochę do posypania) Gdy parmezan się rozpuści dodać płatki migdałowe i posypać grubo mieloną solą.
Podawać gorące posypane odrobiną parmezanu.
Porcja na 2 osoby na kolację, lub więcej osób do obiadu jako jarzynka.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    uwielbiam brukselkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam brukselkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !