Sposób przygotowania

Mięso pokroić na duże kawałki i przełożyć do miski .Obrane cebule posiekać ,dodać do mięsa.Dodać papryki,przeciśnięty czosnek , dokładnie wymieszać i odstawić na ok. godzinę czasu . Obsmażyć mięsko partiami ma smalcu, posypać mąką i przez chwilę smażyć. Podlać gorącym bulionem i wodą tyle ,aby mięso było zakryte.Dusić do miękkości i doprawić do smaku solą i pieprzem cayenne. Podajemy np; z kluskami ,ziemniakami lub pieczywem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    z chęcią bym takiego zjadła! a do tego jeszcze te kluseczki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !