Sposób przygotowania

Marchew obrać i zetrzeć na drobnych oczkach.Por dokładnie opłukać i drobno pokroić.Warzywa przełożyć do garnka ,wlać ok. pół litra wody ,dodać rosołek i zagotować. Chleb namoczyć w wodzie i odcisnąć. Mięso wyrobić z jajkiem , chlebem , doprawić do smaku solą ,pieprzem i majerankiem. Masę dokładnie wyrobić . Uformować klopsiki,obtoczyć w mące i obsmażyć na rumiano z obu stron .Klopsiki przełożyć do gotującego się rosołu i dusić ok. pół godziny.Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Lubię takie pulpety.
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    supcio
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    fajny pomysł z tym porem
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    to prawda, bardzo pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam takie klopsiki
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne pulpeciki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !