Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem.Mąkę wsypujemy stopniowo zagniatając ciasto.Dodajemy 1 jajko i rozpuszczone w w mleku drożdże.Wyrobić ciasto.Wyrobione odstawić na 1 godzinę. Grzyby namoczone przez noc gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.Kapustę kwaszona płuczemy na durszlaku pod bieżącą woda.Po popłukaniu dusimy pod przykryciem na małym ogniu razem z suszonymi pomidorami.Cebulę podsmażamy na niewielkiej ilości oleju do zeszklenia.Po podsmażeniu cebulę dodajemy do kapusty.Dodajemy 2 łyżeczki majeranku i 1 łyżeczkę pieprzu.Po ugotowaniu grzybki dodajemy do kapusty i dusimy jeszcze przez parę minut.Gdy kapusta będzie dobra mielimy przez maszynkę.Po wyjęciu ciasto rozwałkować wycinamy kwadraty nakładamy farsz i zawijamy.Paszteciki wykładamy na blachę wyłożoną pergaminem smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasia46

    Ciekawy przepis. :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    to chyba mój ulubiony farsz do pasztecików, zgrabniutkie Ci wyszły
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pyszności.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    i czerwony barszczyk do tego rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    i czerwony barszczyk do tego rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    z suszonymi pomidorami pasztecików jeszcze nie jadłam, super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    uwielbiam z barszem:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    rewelacyjne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wspaniałe i idealne do barszczyku czerwonego! np!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !