Sposób przygotowania

Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach, wbijamy jajko, dodajemy mąkę, doprawiamy do samku solą i pieprzem, mieszamy a następnie smażymy okrągłe placki.

Ugotowane jajka siekamy w drobną kostkę, dodajemy chrzan i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.

Posiekany koperek (zostawiamty kilka gałązek do dekoracji) ucieramy z solą, pieprzem oraz oliwą i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.

Na każdy placek ziemniaczany kładziemy łyżkę musu jajeczno-chrzanowego, następnie kawałek łososia (formujemy coś na kształt różyczki), polewamy odrobiną sosu koperkowego i dekorujemy gałązką koperku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pracochłonne ale smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !