Sposób przygotowania

Karkówkę rozkroić na jeden duży płat mięsa. Potem rozbić tłuczkiem ,posolić i popieprzyć .Mieloną łpatkę wyrobić z jajkiem,namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, posiekaną i zeszkloną jedną cebulką.Doprawić do smaku solą, pieprzem , rozłożyc na mięsie i posypac rozmarynem. Oczyszczone i pokrojone pieczarki podsmażyć na oliwie z posiekaną cebulką i odcedzić z wytworzonego płynu .Osączone grzyby rozłożyć na mięsie .mielonym i zwinąć w roladę.Mieso obwiązać mocną nitką.Roladę posolić ,popieprzyć i obsmażyć z każdej strony na rumiany kolor. Karkówkę przełożyć do naczynia do zapiekania ,podlać płynem ze smażenia pieczarek, winem i taką samą ilością wody .Pieczeń upiec w 180 stopniach przez ok. dwie godziny.Po godzinie pieczenia odwrócić na drugą stronę i często polewac wytworzonym sosem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !