Sposób przygotowania

Szynkę czyścimy i myjemy. Kroimy na plastry o szerokości do 1,5cm. Plastry traktujemy tłuczkiem. Rozbite plastry przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Na tak przyprawione plastry kładziemy pokrojoną w piórka cebulę, pokrojony w paski boczek wędzony i pokrojony w paski kawałek ogórka kiszonego. Szynkę wyłożoną składnikami zwijamy i spinamy wykałaczkami. Przygotowane zrazy obsmażamy na oleju z każdej strony. Obsmażone zrazy przekładamy do brytfanny lub garnka i zalewamy szklanką lub dwiema gorącej wody. Dodajemy kostkę rosołową i mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy przyprawą uniwersalną i pieprzem. Wrzucamy ząbki czosnku, ziele angielskie i liście laurowe. Dusimy do czasu, aż zrazy będą miękkie. Wówczas robimy zaklepkę i mamy zraziki w sosie. Można usmażyć na maśle pieczarki pokrojone w plastry i podawać do zrazów.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Smacznie się zapowiada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Dobre do pieczonych ziemniaków.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !